Kylling med stekte plommer, epler og urtesmør

Kylling med stekte plommer, epler og urtesmør
Middels
over 60 min

Dette er en fruktig og spennende oppskrift på helstekt kylling. Lettvint blir det også når du har hele middagen i samme form. Server kyllingen med hjemmelaget eplesirup og nyyyt!

Slik gjør du

Kylling

Sett ovnen på 180 °C. Gni kyllingen godt inn med romtemperert urtesmør. Del sitronen i to og legg inn i buken på kyllingen. Bind opp kyllingen ved å folde vingen under og binde sammen lårene.

Del plommene i to og fjern steinene. Del eplene i to eller fire og ha i en stor ovnsform med plommer, poteter, hvitløkfedd og urter. Vend med salt, pepper og olje. Stek kyllingen til den har en kjernetemperatur på ca 68°, steketid er ca 60-75 minutter. Denne tiden kan variere fra ovn til ovn, og fra kylling til kylling.

Eplesirup

Kok eplejuice og sukker til det tykner og får sirupkonsistens, ca. 30 minutter. Server sirupssausen til kyllingen med bakte plommer, epler og poteter. Ekstra godt blir det hvis du har litt ekstra urtesmør ved siden av.