Kyllingvinger med sticky, asiatisk saus

Kyllingvinger med sticky, asiatisk saus

Lett
over 60 min

Kyllingvinger marinert i asiatisk saus og stekt i airfryer. Tips! Stek vingene i flere omganger, slik at de ikke ligger oppå hverandre under tilbereding. Hold de ferdige vingene varme i en vanlig ovn til alle er ferdige.

Slik gjør du

Mariande

Bland ingrediensene til marinaden og del den i to like deler. Den ene delen brukes som marinade, den andre delen brukes som saus ved å la den redusere på lav varme i 5 minutter. Sausen jevnes med maizenna rørt ut i litt vann.

Kyllingvinger

Tørk av kyllingvingene med kjøkkenpapir, hvis de har vært fryst. La dem marinere i kjøleskap i minimum 30 minutter, helst over natten.

Varm opp airfryeren til 180 °C. Stek kyllingen i 10 minutter. Ta ut vingene, snu dem forsiktig og stek videre på 200 °C i 7 minutter. Kyllingen skal være gjennomstekt og klissete, men ikke brent.

Garnityr

Når alle kyllingvingene er stekt vender du dem i en bolle med den ekstra sausen, finsnittet vårløk, koriander og ristede sesamfrø. Server med limebåter som kan presses over.