Kyllingvinger

matprat.no
matprat.no

Kyllingvinger er supergodt uansett om du kjøper de rå eller fryst for å steke de hjemme eller ferdiggrillet i vår delikatessedisk. Nam nam!

Kyllingvinger er som navnet tilsier kyllingens vinge og er populær kosemat. God mat å servere som fredagskos eller som en varm lunsjrett. Hos oss får du både rå, frosne og grillede kyllingvinger. Vingene kan stekes i panne i ovn eller grilles, men du må passe godt på så de ikke brenner seg.   Kyllingvinger har en mild smak som passer til all verdens krydder, frukt og grønnsaker, og kan kombineres med fisk og sjømat så vel som andre sorter kjøtt. Crossover og fusjonskjøkken er begreper som betegner noe av dette. Det innebærer kombinasjoner av mattradisjoner fra ulike verdensdeler.

Oppbevaring

Når du har kjøpt kyllingvinger må de som andre kjølevarer, legges rett inn i kjøleskapet når du kommer hjem. Der er produktene holdbare til påstemplet dato, hvis du ikke har åpnet emballasjen. Åpnede produkter holder seg i to-tre dager i kjøleskap. Kyllingkjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Selv i fryseboksen vil dette fettet etter noen måneder begynne å få litt harsk smak. Derfor anbefaler vi inntil 4 måneder i fryser.

Varebeskrivelse

Hvitt kjøtt er det aller magreste kjøttet. Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett. Fokusering på helse og sunn mat har bidratt til at folk i stadig større grad velger hvitt kjøtt.  

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kylling, hel