Grillet marinert lammeribbe

Grillet marinert lammeribbe

Middels
over 60 min

Lammeribben på grillen smaker ekstra godt med marinering. Kan serveres med en god hjemmelaget potetsalat, gresk salat, eller småpoteter.

Slik gjør du

Marinade

Dag 1: Rut svoren på ribba og lag marinaden. Bland salt, pepper, olivenolje, hvitløk, rosmarin og sennep sammen. Gni marinaden inn i kjøttet og legg kjøttet med marinaden i en pose i kjøleskapet over natten.

Dag 2: Romtemperer kjøttet i god tid før du skal steke det. Pakk deretter ribba inn i aluminiumsfolie.

Legg ribba på grillen og damp den i ca. 20 minutter. Ta av folien og grill den videre på høy varme en liten stund. Legg den deretter over på indirekte varme i ca. 50 minutter. Snu den av og til.

La ribba hvile i ca. 10 minutter før du deler den opp langs beina. Server.

Tips! Lammeribben kan også glaseres med honning og chili, i stedet for å marineres. Da legger du ribben i en ildfast form og blander sammen 1 dl honning, 1 dl soyasaus, 1 fedd finhakket hvitløk og 1 finhakket rød chili. Pensle blanding over ribben og dekk med aluminiumsfolie. Sett ribba i ovnen på 175 °C i ca. 45 minutter. Ta av aluminiumsfolien, pensle en gang til og stek videre i ca. 45 minutter. Skru opp varmen til 225 °C, pensle på nytt og stek i ytterligere 15 minutter. Du kan også sette den under grillen noen få minutter for å få sprø overflate. Server gjerne med bakt potet.