Grillet marinert lammeribbe

Grillet marinert lammeribbe
Middels
over 60 min

Lammeribben på grillen smaker ekstra godt med marinering. Kan serveres med en god hjemmelaget potetsalat, gresk salat, eller småpoteter.

Slik gjør du

Marinade

Dag 1: Rut svoren på ribba og lag marinaden. Bland salt, pepper, olivenolje, hvitløk, rosmarin og sennep sammen. Gni marinaden inn i kjøttet og legg kjøttet med marinaden i en pose i kjøleskapet over natten.

Dag 2: Romtemperer kjøttet i god tid før du skal steke det. Pakk deretter ribba inn i aluminiumsfolie.

Legg ribba på grillen og damp den i ca. 20 minutter. Ta av folien og grill den videre på høy varme en liten stund. Legg den deretter over på indirekte varme i ca. 50 minutter. Snu den av og til.

La ribba hvile i ca. 10 minutter før du deler den opp langs beina. Server.