Lam korma

Lam korma
Lett
over 60 min

Korma er en klassisk gryterett som bare blir bedre jo mer tid du gir den. Kjøttet breseres i gryten sammen med krydder og grønnsaker og kremes til slutt med naturell yoghurt eller creme fraiche. Korma kan være ganske sterk, men denne varianten tilhører de milde.

Slik gjør du

Bruk kjøtt fra bog eller forpart. Skjær kjøtt i jevne biter og løken i pene skiver.

Brun kjøttet i en stor gryte på høy varme. Tilsett løk, hvitløk, litt salt, ingefær og korianderfrø. Ha i tomatpuré og paprikapulver, chilipulver og currypaste. Bland godt til alt er dekket med krydder.

Ha i vann til det dekker kjøttet. Kok opp, og la det småkoke til kjøttet er mørt, ca. 2-3 timer.

Når kjøttet er mørt, tilsett yoghurt eller creme fraiche, etter hvor kremete du ønsker gryta. Grovhakk koriander, og strø over ved servering. Server lammekorma med koriander, nanbrød eller basmatiris.