Biff med baktanke

Biff med baktanke
Lett
20-40 min

Hvilke baktanker du har med å servere denne lekre retten, får du selv stå for. Men det bruker å fungere…

Slik gjør du

1. Krydre biffene med salt og pepper.

2. Vask og skrell grønnsakene og del dem i staver ca. 4 cm lange. Forvell dem i kokende vann i ca. 3 minutter. Ta grønnsakene opp med hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Fres grønnsakene i olje et par minutter før servering.

3. Sjalottløk skrelles og finkuttes. Ha løken i en gryte og tilsett rødvin. Kok opp og la det koke til en "marmelade". Tilsett kraft og la det koke inn til halv mengde, ca. 15 minutter.

4. Sil av sausen og rør inn terninger med kaldt smør. Smak til med salt og pepper.

5. Kok ris med villris etter anvisning på pakken.

6.  Brun biffene på sterk varme. Etterstek biffene på lavere temperatur i 2-3 minutter på hver side for medium stekt biff.