Grillet ytrefilet med ponzusaus
Tataki er en japansk tilberedningsmetode for blant annet kjøtt. Mat tilberedt i denne måten grilles eller stekes raskt i varm panne eller grill, deretter kjøles kjøttet i riseddik og skjæres opp i tynne skiver før servering. Når du skal bruke kjøtt i denne retten bør du bruke møre fileter av enten indrefilet eller ytrefilet.
Slik gjør du
Krydre kjøttet med salt og pepper og brun raskt på alle sider i litt olje i glovarm stekepanne. Det skal kun brunes på utsiden, innsiden skal fortsatt være helt rå. Avkjøl kjøttet i riseddik i kjøleskapet.
Bland alle ingrediensene til ponzusausen.
Bland creme fraiche og pepperrot.
Rens granateple slik at du kun står igjen med kjernene.
Ta kjøttet ut av kjøleskapet en time før servering.
Ved servering kuttes kjøttet opp i tynne skiver. Hell ponzusaus på et serveringsfat og legg kjøttskivene oppå. Sprøyt på små klatter med pepperrotkrem, og strø over granateplekjerner, sprøstekt løk og persille til slutt.