Fylt svinerulade

Fylt svinerulade
Middels
over 60 min

En herlig rulade av svin ytrefilet med soltørkede tomater, kapers, løk, oliven og basilikum. På grillen blir den garantert en slager!

Slik gjør du

1. Finkutt de soltørkede tomatene og fres det raskt i olje sammen med løken. Ta pannen til side og bland inn resten av ingrediensene og smør dette utover fileten.

2. Legg ytrefilet på benken og skjær et tynt lag – omtrent 1/3 av fileten nederst, uten å skjære helt igjennom. Snu fileten og gjør det samme, men på motsatt side, slik at fileten kan trekkes ut i et sammenhengende stykke som nå er blitt tre ganger så bredt.

3. Ha på salt og pepper og smør fyllet utover. Rull sammen kjøttet som en rullekake og surr ruladen med bomullstråd.

4. Brun kjøttet på grillen over sterk varme og fortsett grillingen under lokk med svakere varme.

5. Har du gassgrill, skru ned varmen litt og grill videre i ca. 40 minutter. Bruk steketermometer og grill til kjernetemperaturen viser 70° C.

6. Benytter du en kullgrill – plasser grillkullene over på motsatt side av der kjøttet ligger, slik at kjøttet ikke blir utsatt for direkte varme fra glørne, men heller grilles på indirekte varme under lokket.

Server med grillede grønnsaker og potetsalat