Smokey ribs goin nuts

Smokey ribs goin nuts

Her lønner det seg å starte med å marinere grønnsakene

Lett
20-40 min

Smokey ribs lager du enkelt ved å bruke grillribbe som griller med litt røkeflis eller røkespon til grill. Denne retten har et hint av smaker fra Asia med satay, fargerike beter og kokosris.

Slik gjør du

Marinerte grønnsaker

Grønnsakene skjæres i tynne skiver (bruk mandolin). Bland eddik og sukker til marinade. Hell over grønnsakene og la ligge å trekke en liten halvtime.

Satay

Fres ingefær, løk, hvitløk, chili og peanøtter i en vid kasserolle. Tilsett kokosmelk og evt. litt vann. Kjøres passe glatt med stavmikser eller i blender. Kokes på svak varme 15-20 minutter. Skal slippe litt fett slik at det skiller seg litt. Smak til med sukker, lime og salt.

Smokey ribs

Grill ribben med røkeflis i grillen til den er gjennomstekt.

Hakk cashewnøttene. Korianderen venter du med helt til slutt.

Kokosris

Kok risen etter anvisning på pakken, men bytt halvparten av vannet med kokosmelk.

Skjær den varme ribben i passe stykker og server med marinerte grønnsaker, kokosris og satay. Dryss over finhakket cashewnøtter og koriander. Velbekomme!