Spareribs med grillet søtpotet

Spareribs med grillet søtpotet

Lett

Møre spareribs med dyp smak av barbecue kan gjøres både på grill og i stekeovn. Sammen med grillet søtpotet og en frisk coleslaw med knas fra eple og fennikel, er dette deilig kosemat for late sommerdager.

Slik gjør du

Finn frem alle ingrediensene. Begynn med å skrell og skjær søtpotetene i båter. Bland dem godt med olje, salt og pepper.

Legg potetbåtene på grillen på direkte varme først, og grill 2 minutter på hver side. Flytt deretter over på indirekte varme og la grille ferdig til de er møre, ca. 15 minutter.

Finsnitt eple, fennikel og reddik. Bland med majones, rømme, eddik og estragon og smak til med salt og pepper.

Grill de forkokte spareribsene 10-15 minutter. Skal de stekes i ovnen er steketiden den samme. Pensle underveis med barbecuesaus, glaze, grillolje eller mer marinade.

Servér med nok servietter, og gjerne noen våtservietter på bordet. Dette er fingermat på sitt beste!