Svin ytrefilet med parmesan crust
Mør ytrefilet av svin med sprø og smakfull panering, servert med sennepstekte småpoteter og sitronbrekkbønner.
Slik gjør du
Ytrefilet med parmesan crust
Fordel vispet egg, brødrasp og finrevet parmesan i hver sin skål. Krydre filetmedaljongene generøst med salt og pepper. Vend dem så i ost, deretter i vispet egg og tilslutt i brødsmuler. Varm 3 ss olje i en stor stekepanne på middels varme. Legg i medaljongene og stek dem 5-6 minutter på hver side til de er gyllenbrune og får en kjernetemperaturen på 65ºC.
Sennepsstekte poteter
Varm ovnen til 200ºC. Rens og skrell løken. Del dem i to og skjær tykke skiver. Bland løk og poteter i en stor bolle. Rør sammen olivenolje, sennep, 2 ts salt og nykvernet pepper, og bland det inn i potet/løkblandingen. Ha blandingen på et bakepapir på et stekebrett eller i en ildfast form. Stek i ca. 30 minutter til potetene er møre og lett brunet på utsiden. Dryss over finhakket bladpersille.
Sitronbrekkbønner
Rens brekkbønnene eller aspargesbønner, skjær av tuppene og vask godt. Stek dem i stekepanne med god olivenolje på mediumhøy varme i 3-4 minutter. Ha i saften av en halv sitron og smak til med salt og pepper.
Tips! Ytrefilet av svin smaker også godt med grønnsaksrisotto og salsa, chilikål eller med kokte grønne bønner og hermetiske tomater.