Helstekt reinsdyrplomme (flatbiff)
Flatbiff av reinsdyr med sellerirotpure og god saus er en god middag i høstmørket.
Slik gjør du
Reinsdyrplommen
Salte og pepre flatbiffen, brun den i en stekepanne og gni den inn med finhakket timian etter du har brunet den. Stek i ovn på 100 grader i ca. en time, kjerne-temperatur på 55 grader (rød) evt. 60 grader (rosa).
Sellerirotpuré og grønnsaker
Skjær sellerirot og potet i like store terninger, trekk det mørt i vann, for deretter å helle av vannet. Tilsett fløten og smøret i kjelen, la det ligge noen minutter så fløten får litt varme. Bruk stavmikser og kjør pureen glatt. Smak til med salt og pepper.
Skjær gulrøttene på skrå, så ser de litt bedre ut på tallerken og del brokkolitoppen i mindre buketter. Bruk gjerne brokkolistilken også, den skrelles og skjæres i skiver. Gulrot og brokkoli smaker best smørdampet, men kan også bare dampes.
Rødvinsgastrikk (saus)
Tilsett alt i en kjele, kok opp og reduser til ca. halvparten. For mer smak, tilsett noen enebær mens sausen reduseres, tas ut før servering. Beregn ca. 1dl ferdig saus per pers.