Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré
![Reinsdyr ytrefilet med pastinakkpuré](https://res.cloudinary.com/norgesgruppen/image/upload/c_fill,f_auto,h_450,q_auto,w_800/hldpd2khdpadsrsglkk2.jpg)
Reinsdyr ytrefilet er mørt, magert og godt.
Slik gjør du
Temperer kjøttet. Fjern eventuelle sener og krydre med Maldonsalt og sort pepper.
Brun kjøttet på hver side i litt smør og olje - da vil ikke smøret brenne seg. Stek på rist i forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 8 minutter. La kjøttet hvile i 10 minutter før du serverer.
Pastinakkpuré
Skrell og del pastinakken i mindre biter. Kok mør i vann- og melkeblandingen. Sil av væsken og ta vare på den. Mos pastinakken med en stavmikser. Spe med litt av vesken du kokte pastinakken i. Ha i en god spiseskje med smør. Smak til med Maldonsalt og pepper. Ha i et par dråper med trøffelolje rett før du serverer. Det gir pureen et fantastisk løft!
Server med rødvinssaus, aspargesbønner med sprøstekt bacon og kantareller.