Reinsdyrstek med tyttebærsaus
Norsk rein er selve symbolet på vilt, og reinsdyrkjøttet fra Finnmark har en helt spesiell smak og mørhet. Reinstyrstek er en klassisk smakfull rett som passer godt som søndagsmiddag.
Slik gjør du
Krydre steken med salt og pepper. Brun den på alle sider i margarin eller olje i en gryte på god varme. Del grønnsakene i biter og legg dem i gryta. Stikk steketermometeret i den tykkeste delen av steken. Slå på kokende vann til midten av steken og la den trekke på svak varme. Snu steken etter ca. en ½ time. Ved en kjernetemperatur på 70 grader er steken rosa. Vil du ha den gjennomstekt må steketermometeret vise 76 grader. Ta steken opp og pakk den inn i folie.
Saus
Sil kraften og lag saus ved å jevne den med hvetemel utrørt i kaldt vann.
Rør inn crème fraîche og tyttebær. Smak til med salt og pepper. Serveres med stekt sopp, kokte sukkererter og stekte poteter.