Hjortemedaljong i mandelsmør med pastinakkpure`og Sauce Grand Veneur

Hjortemedaljong i mandelsmør med pastinakkpure`og Sauce Grand Veneur
Middels
over 60 min

Gourmet på sitt beste med gode råvarer og spennende smaker.

Slik gjør du

Hjort

Temperer ytrefileten.

Skjær ytrefileten i fire like store biter og bind evt. en hyssing rundt hver medaljong for å få dem høye. Brun medaljongene i ca. 4 minutter på hver side. Krydre med litt salt og pepper.

Legg medaljongene i en ildsfast form. Fjern hyssingen og legg over mandelsmør og sett formen i ovnen på 250 grader på grillvarme, i 2-3 min.

Mandelsmør

Bland meierismør med mandelspon, finhakket persille, noen dråper trøffelolje eller worchestershiresaus, knust einebær, salt og pepper.

Pastinakkpuré

Skrell pastinakkene og skjær dem i jevne biter. Kok bitene godt møre i en kasserolle med vann. Sil av vannet, og mos. Rør inn fløte og tilsett smør, finhakket persille, trøffelolje og grovt havsalt.

Stekte rotgrønnsaker med franske linser

Rens og skjær rotgrønnsakene i små terninger og kok dem møre sammen med linsene i lettsaltet vann. La grønnsakene og linsene rennes godt av. Fres finhakket sjalottløk i smør, og tilsett linse- og grønnsaksblandingen. Smak til med salt og pepper, og dryss over persille rett før servering.

Sauce Grand Veneur (saus til vilt)

Gulrot, purre, sellerirot og løk brunes lett med pepperkorn i stekepanne. Viltkraftbein eller viltavskjær og grønnsakene legges så i en stor kjele med viltkraft og litt vann i en time. Siles og reduseres ned til halvparten. Ha i godt med rødvin under reduseringen. Tilsett så matfløte og rognebærgele. Smak gjerne til med salt og pepper.