Aspargesbønner

Aspargesbønner har små, runde og kjøttfulle skolmer. De anvendes hele. I Norge er det ofte størrelsen på skolmene som avgjør om de kalles brekkbønner eller aspargesbønner.

Oppbevaringstemperatur

4 - 6°C

Oppbevaring

Aspargesbønner har kort holdbarhet og er ikke egnet for lang oppbevaring. Pass på å beskytte mot uttørring og etylengass på kjølerom. De klarer seg best ved 6-8 grader.

Varebeskrivelse

Aspargesbønner har små, runde og kjøttfulle skolmer som brukes hele. I Norge er det ofte størrelsen på skolmene som avgjør om de kalles brekkbønner eller aspargesbønner.

Bruksområde

Aspargesbønner kan kokes, smørdampes, stues eller tilsettes gryteretter. Bønner er deilig som grønnsak til kjøtt- og fiskeretter.

Egenskaper

Aspargesbønner er mager kost, men rik på mineraler og vitaminer. De inneholder også protein. For vegetarianere er bønner et viktig proteintilskudd.

Kvalitetskrav

Bønner generelt skal ha sprø, saftige belger (skolmer) som lett kan knekkes. De må være tilstrekkelig utviklet og rene av farge, uten brune flekker. Slappe skolmer skal ikke forekomme. Bønner skal være friske, rene og fri for fremmed lukt og smak.

Råvareinformasjon fra frukt.no

Råvarer erter og bønner