Elg ytrefilet med stekt rosenkål og bacon

Elg ytrefilet med stekt rosenkål og bacon

Lett
20-40 min

Elg ytrefilet sammen med salt rosenkål og bacon passer fortreffelig med den søte, men samtidig syrlige rødvinssausen. Enkelt ærlig og rikt på smak!

Slik gjør du

Varm opp stekepannen og la smøret bli brunt før du legger i kjøttet. Kjøttet kan gjerne være romtemperert før steking.

Stek biffene pent brune på begge sider, 1-2 min på hver side. Ha på salt og pepper og etter stek ved svak varme 3-4 min. Snu biffen et par ganger. La kjøttet hvile 5-10 min mens du lager tilbehør.

Skrell småløk og surr dem møre i litt rødvin, eller litt solbærsirup i stekepannen.

Rens rosenkålen. Skyll rosenkål godt under rennende kaldt vann i et dørslag og rist godt for å få av mest mulig av vannet.Skjær skalken av stilkfestet, fjern de ytterste bladene. Skjær gjerne et snitt eller kryss i stilken, da blir rosenkålen jevnere kokt.Kok rosenkålen i lettsaltet vann i ca. 3 minutter, til de er lett møre.

Bacon: Skjær bacon i terninger eller tynne strimler, om du ikke har kjøpt baconterninger. Stek baconbitene gylne i panna.For ekstra god smak anbefaler vi å ha i "en nevne" med valnøttkjerner. Grovkutt de, (del de i to bare, kanskje litt mer om noen er veldig store).Ha så rosenkålen, en klatt smør og de grovkuttede valnøttkjernene i stekepanna med bacon. Bland godt sammen og stek alt på svak-medium varme til rosenkålen er varm.Smak til med salt og pepper, men vær litt forsiktig siden baconet allerede er salt.

Varm opp rødvinsgastrikk og server på varme tallerkener.

TIPS: For ekstra smak til rosenkålen, kan du klemme over litt frisk sitron, ha over hakkede valnøtter og ha i finhakket bladpersille rett før servering.