Kaninfrikassé med champagne og rotgrønnsaker

Kaninfrikassé med champagne og rotgrønnsaker

Middels
over 60 min

Kanin er mildt og mørt lyst kjøtt som egner seg godt til en tradisjonell frikassé. Vår variant har også fått champagne for smakens skyld.

Slik gjør du

Grønnsaker

Skyll og rens purren. Bunnen og den grove, grønne delen i toppen skal brukes i kraften. Del den lyse pene delen av purren i jevne skiver. Rens og skrell rotgrønnsakene, del dem i serveringsstykker og legg i kaldt vann sammen med purreskivene. Spar grønnsaksskrellet til kraften.

Kjøtt og kraft

Del kaninen i 8 deler, eller be om å få gjort det i ferskvaredisken hvis du er usikker på hvordan du gjør det. Bland 2 ss hvetemel med litt salt og pepper, og vend kaninbitene i melblandingen. Brun kjøttet ved middels varme i en stekepanne. Legg kjøttet over i en romslig kjele, dekk med vann og kok opp. Tilsett to delte sjalottløk, laurbærblad, avskjær fra purren og grønnsaksskrellet. Skru ned varmen og la det trekke i ca. 1 ½ time til kjøttet er mørt. Ta ut kjøttet, sil kraften og hell den tilbake i gryten. Kraften skal brukes i sausen.

Saus

Finhakk to sjalottløk og stek dem myke i 3 ss smør i en høy panne eller vid gryte, tilsett champagne eller eplemost og la koke litt inn. Visp inn 4 ss hvetemel og fres blandingen før du sper i flere omganger med til sammen ca. 4 dl varm kraft. Deretter tilsetter du ca. 1 dl fløte omgang til ønsket tykkelse. Husk at sausen skal koke opp mellom hver gang du tilsetter væske.

Smak til med salt og pepper, tilsett grønnsakene og kaninkjøtt og la det trekke på svak varme i ca. 10 minutter. La gryten hvile noen minutter før servering.

Perlepoteter

Varm litt olje i en panne og stek perlepotetene. Smak til med salt, pepper og finhakkede urter som løpstikke eller bladpersille.