Viltgryte a la Jennie

Viltgryte a la Jennie
Lett
over 60 min

God gryte med kraftig smak av vilt og skogsopp. Gi den god tid, og du har en mør og smakfull gryterett i vente, akkurat slik Jennie lager den.

Slik gjør du

Start med å hakke opp løken og hvitløken. Skrell og skjær opp gulroten i staver. Rens kantareller/annen sopp og del opp i passelige stykker. Tørk kjøttet for blodsaft. Brun det i en stekepanne med litt smør. Ikke ta for mye i pannen av gangen. Ha det over i en gryte. Brun løk og ha det over i gryten. Hell over rødvin og kok væsken ned til ca 1/3. Hell over kraft og bland i krydder (einebær, rosmarin, timian) og gulrøttene. La det koke under lokk til kjøttet er mørt, tiden er lit avhengig av hva slags kjøtt du har brukt. Men tenk 30 min til 1 time. Smak på kjøttet, er du ikke fornøyd med mørheten, -kok lenger.

Stek soppen imens du venter. Del opp brunosten og ha den oppi kjøttgryten. Bland i fløten. Smak til med salt og pepper og sukker. Husk å smake om du eventuelt har lyst at de skal vare mer av noen krydder. Jeg er selv veldig glad i timian, derav bruker jeg litt mer av det. Når du er fornøyd med smaken, og gryta fått koke opp, har du oppi soppen. Hvis du vill ha en tjukkere konsistens på gryta så jevner du den med maizenablandningen. Server med kokt potet og tyttebærsyltetøy. Lukk øyene, smak og smak på høsten! God middag!