Cæsarsalat

Cæsarsalat

Middels
20-40 min

Cæsarsalaten er en verdensberømt klassiker. Myten sier at den er oppkalt etter den italienske kokken Caesar Cardini. Opprinnelig består cæsarsalat av salat, dressing, parmesan og krutonger. Men topp gjerne med litt sprøstekt bacon!

Slik gjør du

Krydre kyllingbrystet med salt og pepper rundt hele. Stek det gyllent i panne med smør. Sett i ovnen på 180 grader °C til kjernetemperaturen er på 65°C (ca. 15 minutter). La hvile i 5 minutter. Ønsker du en raskere rett kan du også bruke ferdig grillede kyllinglår fra butikken.

Snitt salaten, men la noen blader være hele. Skjær kyllingbrystet i fine skiver. Bland salat, dressing og krutonger. Legg på skivene av kyllingbryst. Avslutt med revet parmesan og litt kvernet sort pepper.

Tips! Sprøstekt bacon smaker godt til. Beregn 2 skiver per person. Stek bacon i panne til det er sprøtt. Romanosalat kan fint byttes ut med hjertesalat eller isbergsalat. Mye kan blandes i en Cæsarsalat, f.eks. tomater og oliven.

Cæsardressing

Visp sammen eggeplommer, sennep, ansjos, sitronsaft og hvitløk i en bolle. Visp oljen inn i en tynn stråle. Dressingen skal bli tykk som en majones. Bland inn en håndfull revet parmesan og smak til med salt og kajennepepper.