Kyllingfilet
Kyllingfilet er veldig magert og passer ypperlig til gryter og wok.
Kyllingfilet er skinn og benfritt bryststykke av kylling. Inneholder kun 1,1 % fett. Kjøttet helstekes eller skjæres i biter som brukes i gryter eller wok. Den milde egensmaken gjør at alle sorter krydder og urter kan tilsettes.
Oppbevaring
Når du har kjøpt kyllingfilet må de som andre kjølevarer, legges rett inn i kjøleskapet når du kommer hjem. Der er produktene holdbare til påstemplet dato, hvis du ikke har åpnet emballasjen. Åpnede produkter holder seg i to-tre dager i kjøleskap. Kyllingkjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Selv i fryseboksen vil dette fettet etter noen måneder begynne å få litt harsk smak. Derfor anbefaler vi inntil 4 måneder i fryser.
Varebeskrivelse
Hvitt kjøtt er det aller magreste kjøttet. Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett. Fokusering på helse og sunn mat har bidratt til at folk i stadig større grad velger hvitt kjøtt.
Råvareinformasjon fra www.matprat.no