Kyllinglår

matprat.no
matprat.no

Kyllinglår er sunn og god mat. Grill, stek eller friter. Godt er det uansett.

Hele kyllinglår kan stekes som de er, eller deles i to ved leddet til kyllingklubber og overlår. Kyllingklubbene egner seg best til steking, mens overlårene også kan brukes til kokte retter.

Oppbevaring

Når du har kjøpt kyllinglår må de som andre kjølevarer, legges rett inn i kjøleskapet når du kommer hjem. Der er produktene holdbare til påstemplet dato, hvis du ikke har åpnet emballasjen. Åpnede produkter holder seg i to-tre dager i kjøleskap. Kyllingkjøtt har en høy andel umettede, sunne fettsyrer, hvorav mesteparten er under skinnet. Selv i fryseboksen vil dette fettet etter noen måneder begynne å få litt harsk smak. Derfor anbefaler vi inntil 4 måneder i fryser.

Varebeskrivelse

Hvitt kjøtt er det aller magreste kjøttet. Fettet er ikke isprengt i kjøttet, men sitter like under skinnet. Det lille fettet som finnes har høy andel umettet fett i forhold til mettet fett. Fokusering på helse og sunn mat har bidratt til at folk i stadig større grad velger hvitt kjøtt.

Råvareinformasjon fra www.matprat.no

Råvarer kyllinglår