Lammebog
Lammebog er betegnelsen på forbena og skulderen på lammet.
Lammebogen er et allsidig stykke som kan brukes til en mengde forskjellige retter. Lammebog blir like godt tilberedt som stek i ovnen eller som velduftende lammegryter med forskjellig tilbehør. Den beste fårikålen lager du av lammebog i skiver.
Varebeskrivelse
Stekes som lammestek eller utbenet og surret som en liten stek. Kan også deles opp i skiver eller som fårikålkjøtt.
Bruksområde
Lammebogen egner seg både som lammestek og til forskjellige typer gryteretter. Lammebog brukes ofte til frikassekjøtt og fårikål. Den egner seg godt på grill, og kan også både benes ut og skjæres til lammeskiver. Lammebogen i skiver er velgegnet båder til grill, pannesteking og i forskjellige gryte og ovnsretter. Kjøttet fra bogen kan også kvernes til lammedeig og brukes som fyll i lammekrone eller til moussaka og andre retter med malt lammekjøtt.
Råvareinformasjon fra matprat.no