Reinbiff

Reinbiff er et godt utgangspunkt for en real biffmiddag. Har du ikke smakt reinbiff før, kan du virkelig glede deg!

Reinbiff smaker som annet viltkjøtt kjempegodt sammen med en skikkelig god saus (gjerne en vilt- eller rødvinssaus), tyttebær, einebær og sopp. Kjøttet i seg selv har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.

Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.

Steking av Reinbiff

Før kjøttet stekes er det en fordel at det ligger i romtemperatur ca. 30 minutter. Dette for at kjøttet ikke skal kjøle ned stekepanna, og bli "kokt" isteden for stekt, og for at varmen skal trenge lettere inn i biffene. 

Beregn 200 g pr. porsjon og brun kjøttet raskt i panne. Etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter.

Råvarer reinsdyr