Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter

Reinsdyr flatbiff med hasselbackpoteter
Lett
over 60 min

Dette er et festmåltid som det er like lett å lage til seks som til 60 gjester. Oppskrift av kokk Knut Thorsen på Ultra Asker.

Slik gjør du

Reinsdyr flatbiff

Brun reinsdyrsteken i godt smør i panne. Krydre med salt og pepper og sett i steketermometer. Sett steken i midten av ovnen på 200 grader. La den steke til kjernetemperaturen er 62 grader (steketid ca 20 minutter). La steken hvile i 10 minutter.

Portvinssurrede sjalottløk

Smelt en spiseskje smør i kjele. Ha i en spiseskje knuste einebær. La kjelen bli gradvis varmere til smøret er nøttebrunt og einebærene er pent stekt. Avkjøl og ha i 12-16 sjalottløk i skiver. La surre til løken er myk før du har i 4-5 dl portvin. La dette koke ned til det er igjen 6-8 spiseskjeer portvin, smak til med salt og pepper.

Hasselbackpoteter

Skrell 12 mellomstore poteter. Skjær nesten gjennom i tynne skiver. Smør potetene med smeltet smør. Strø på salt og pepper, fintkuttet hvitløk og nyrevet parmesan. Stekes i ovn på 200 grader i 45-50 minutter.