Reinsdyr ytrefilet
Reinsdyr ytrefilet er kjempegod snaddermat som vil imponere dine gjester.
Filetkjøttet har en unik og mild viltsmak som kommer fra den ville naturen med milelange beitemarker fylt av mange typer lav, urter og lyng.
Forskning har også vist at reinsdyrkjøtt er sunnere enn kjøtt fra storfe og gris. Det er ikke bare på grunn av det lave, sunne fettinnholdet. Reinsdyrkjøtt har også et langt høyere innhold av vitaminer og mineraler takket være de sunne vekstene det spiser. Favorittene er lav, lyng, urter og bær som er proppfulle av antioksidanter.
Steking av ytrefilet
Temperer kjøttet før steking (romtemperatur ca. 30 minutter). Beregn 200 g pr. porsjon og brun kjøttet raskt i panne på sterk varme. Etterstek i ovn på 125 °C i ca. 20 minutter. Kjernetemperatur på ferdig stekt kjøtt er 58 °C for lite stekt, 62 °C for medium og 72 °C for gjennomstekt.