Deilige oliven

Det finnes over 1000 forskjellige olivensorter i verden. Noen av olivenene er best å spise, noen egner seg best for oljeproduksjon og noen er gode til begge deler. Hos Jacob's finner du både ferske, marinerte og konserverte oliven, og mange hyllemeter med fantastiske olivenoljer.

I butikken finner du både grønne og sorte oliven, og forklaringen er enkel. Olivenfruktene høstes i perioden september (grønne frukter) til februar (sorte frukter). Bordoliven behandles enten i salt eller i en lutløsning for å fjerne bitter smak.
Oliven til olivenoljeproduksjon blir høstet fra oktober når de er mer modne, for å få ut maksimalt med olje. De grønne er mindre modne enn de sorte, og mer syrlige. Fruktene forandrer farge fra grønn, via fiolett til sort og kan spises i alle faser. Det er mange faktorer som bidrar til olivenens endelige smak; sorten, sesongen, jordsmonn, sol og kunstig vanning. Når de høstes, plukkes de ned i store nett som legges på bakken under trærne. Deretter vaskes de. Jo lenger fruktene ligger, desto mer øker syrenivået og kvaliteten synker. 

Ferske, marinerte og på glass

I våre butikker finner du et stort utvalg av oliven, både i olivenhylla og i delikatessedisken. De aller beste er de ferske marinerte olivenene du finner i delikatessedisken. De er av førsteklasses kvalitet, og passer utmerket til marinering, forretter, snacks, tapas, tapenader og salater. Olivenene på glass passer til mat som skal varmebehandles (som f.eks foccaccia og pizza), salsaer og i dry martini.