Enkle sommerdesserter

Med de rette ingrediensene, estetisk sans og litt kreativitet er det enkelt å sette sammen et lekkert og delikat dessertbord, uten at det krever mye ekstra tid på kjøkkenet.

Når sommerdagen endelig ligger over landet, har man kanskje ikke lyst til å stå lenge inne på et kjøkken. Heldigvis trenger du ikke det. Du kommer langt med is, ferdig pavlovakrem og ferdigstekt, ekte marengs.

Alle disse sommerdesserter er basert på varer du får kjøp i butikken eller finner i egen (eller naboens) hage. Med råvarer av høy kvalitet og noen enkle tips, kan du servere søt smak av sommer – både til mange og til få.

Minipalova med iskrem, frukt og bær.jpg

Fløyelsmyk is, syrlig lemon curd og sprø marengs. Fyldige sjokoladekjeks og solmodne bær.

Marengskransen krever noe mer forarbeid, siden man må piske og steke marengsen selv. Men betalingen kommer i form av en imponerende dessertkake. Kransen har også lang holdbarhet, så den kan fint stekes en dag eller to i forveien. Da gjenstår det bare å legge på krem, frukt og bær før servering.

I norske hager finnes det mye godt om sommeren. Sødmefylte bringebær passer godt sammen med syrlige rips. Rabarbra og jordbær går hånd i hånd. Eller hva med å servere en vakker rett pyntet med syriner? Vakre og syrlige oxalis er også godt, både for øynene og for ganen.

Iskrem med dessertsaus.jpg

Sitrus og sommer er en klassisk kombinasjon, og med litt ekstra varme er det fort gjort å løfte smaken noen ekstra hakk. Del en sitron eller blodappelsin i to, og stek frukten i en tørr teflonpanne med kuttsiden ned. Varmen fremhever den naturlige sødmen i frukten, som går godt sammen med andre søte smaker.

Og om du trenger det - i butikkene til Jacob's får man også kjøpt spiselige blomster. I sommer kan du bruke av det du har, og nyte sola sammen med dem du er glad i.