Slik forbereder du festen

Fest er både gøy og hyggelig, og aller best blir den når man som vertskap nærmest blir gjest i eget selskap. Når man er så godt i rute at man har tid til å småprate med gjestene og er trygg på at serveringen er under kontroll.

God planlegging er stikkordet. Start med å invitere venner som skaper god steming. Sats på en meny der mye kan kjøpes ferdig eller forberedes på forhånd. Og legg små lapper på hver kuvert med oppgaver til gjestene, slik at du får hjelp underveis.

Årets nyttårsmeny er utviklet av Espen Ramiro Kallerud og Didrik Cappelen hos Jacob's på Holtet, begge drevne matmenn som vet hva de snakker om.

De fire rettene de anbefaler er

Forrett
Grønn ertesuppe med kamskjell og fennikel 

Hovedrett
Hjortecarré med sellerirotpuré, marinerte tomater, rosenkål og urtepoteter

Mellomrett
Fire oster, bananbrød og fikenkompott

Dessert
Sjokoladeterte med mocca shot 

Nesten alt kan gjøres ferdig på forhånd og mye kan kjøpes ferdig, slik som kyllingkraften til suppen, urtepotetene, rødvinsgastrik, fikenkompott eller -syltetøy og bringebærsorbet.

Bananbrød, suppe, sellerirotpuré og sjokoladeterten lager du dagen før. Grønnsakene fikser du på formiddagen og kjøttet brunes før du går i dusjen. Det tåler forresten veldig godt å ettersteke i ovnen ved 60°C i et par timer før du skal servere det. Oppskriftene finner du under.

Da er det bare å finne frem selskapsskoene og glede seg til nyttårsparty!