Smaker som gir julestemning

Enkelte dufter og smaker fremkaller spesielle juleminner. Vi har funnet frem et utvalg produkter som i alle fall setter oss i god julesteming ved første smak. God jul!

Drit forbanna gløgg.jpg

Lys isgløgg fra Drit forbanna

En lys gløgg laget av kortreiste nisser innenfor bomringen. Varmes på tradisjonelt vis eller nytes kald med prosecco eller annet boblevann. Setter en ekstra spiss på velkomstdrinken.

Stilton.jpg

Blue Stilton fra Colston Bassett

Stilton er først og fremst en dessertost, og serveres best med pepperkaker, fruktbrød, sirupsbrød eller en nøytral ostekjeks. Komplimenter gjerne med portvinsyltede rosiner eller fiken.

Christmas pudding.jpg

Christmas pudding fra Matthew Walker

En tradisjonell, engelsk juledessert som gjerne serveres første juledag i England. Christmas pudding fra Matthew Walker holder aller høyeste kvalitet. Den er mørk og inneholder tørkede frukter.

Fersken på glass.jpg

Fersken på glass fra Gentile

Dette må være «verdens beste ferskener». De er fra familiebedriften Gentile i Napoli i Italia. De skiller seg fra andre ved at de har mye mer smak, de er fastere og mer delikate – og smaker akkurat slik søte fersken skal smake.

Edamer.jpg

Husets Edamer fra butikkens ostemodneri

Denne spesielle og dekorative osten hører absolutt hjemme på et hvert julefrokostbord. Den finnes i flere varianter. Hos Jacob’s gir vi flere oster ekstra lagringstid, og Edamer er én av disse.

Panettonekake.jpg

Panettonekake fra Milano

Dette er Italias svar på den norske julekaken – men dette er fest! Panettone har en flott kuppelform og er mer luftig enn norsk julekake, og veldig god - laget på kandisert frukt og druer.