Melkefri juleknekk

Melkefri juleknekk
Lett
over 60 min

En god oppskrift på knekk uten fløte. Fløten er byttet ut med Oatly iMat som er fri for både melk og soya. Oppskriften gir ca. 50-60 små knekkformer. Om du har i mandler eller nøtter blir det ca. 100 stk.

Slik gjør du

Rør sammen sukker, sirup og iMat i en tykkbunnet kjele. Kok opp og la massen småkoke på svak varme uten lokk i ca. 90-120 minutter. Koketiden avhenger av om kjelen er liten eller stor. Liten kjele = lenger koketid. Sjekk om karamellen er "seig nok" ved å dryppe en dråpe av massen i et glass med kaldt vann. Ta opp kulen og kjenn på konsistensen. Er den for myk lar du massen koke videre, er den for hard tar du kjelen av platen og rører inn vegetabislk fett.

Rør evt. inn skollede og hakkede mandler eller skollede og hakkede pistasjenøtter.

Fordel karamellen i små knekkformer og avkjøl.