Nýr panna cotta med multesaus
En liten smak av norsk høst!
Slik gjør du
Panna cotta
Start med å ha gelatinplatene i kaldt vann. Kok deretter opp sukkeret, en splittet vaniljestang, fløte og sitronskallet (kan sløyfes, en smakssak). Ha i den bløtlagte gelatinen i denne vesken under omrøring. Rør inn Nýr litt etter litt til den er helt blandet. Ta ut vaniljestangen og hell over i glass og sett kjølig.
Tykk multesaus
Spar 1/3 av de hele og fineste multene til slutt. Resten av multene har du i en kjele med sukker, hvitvin og sitronsaft. Varm opp til 70- 80 grader, men ikke kok, da mister de masse friskhet og blir fort lysebrune. Multene mikses med stavmikser i 15 sekunder. Sil av sausen og press fruktkjøttet gjennom en grov melsikt slik at kun steinene blir igjen i silen. Kast steinene og bland inn de fine moltene.
Foto: Marte Garmann