Panna Cotta med bringebærsaus
Oppskrift på panna cotta med frisk bringebærsaus. Bringebærsausen kan fint byttes ut med appelsinsaus om du ønsker det – se tips nederst i oppskrift.
Slik gjør du
Panna Cotta
Legg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Skyll de godt og klem ut vannet.
Snitt vaniljestengene på midten, skrap ut frøene.
Kok forsiktig opp fløte, sukker, vaniljestangen og innholdet i den. Ta det av platen, ta ut vaniljestangen, og rør inn gelatinen. Hell blandingen i seks små former eller glass. Avkjøl minst 3 timer før servering.
Bringebærsaus
Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprocessor, kjør til massen er glatt og sil den. Server desserten med litt frisk bærsaus og jordbær. Kan lages 1-2 dager før servering.
Tips! Du kan fint bytte ut bringebærsausen med appelsinsaus: Kok opp 1 dl vann, appelsinskall (bare det gule) fra 0,5 økologisk appelsin, 2 dl saft av appelsiner, 0,5 dl saft av sitron og 3 ss sukker. Sil blandingen og hell tilbake i kjelen. Rør 1 ts potetmel ut i 2 ss kaldt vann og jevn sausen. Kok raskt opp. Denne sausen passer også godt til riskrem, appelsinris, fromasjer eller varme puddinger.