Sitrus Panna Cotta

Sitrus Panna Cotta
Middels
over 60 min

Panna cotta er en italiensk dessert og betyr "kokt fløte". Den spises ofte med fruktcoulis eller bær, men smaker også kjempegodt med kun noen få skiver sitrusfrukt slik som her.

Slik gjør du

Panna Cotta

Legg gelatinen i bløt i kaldt vann, ca 5 minutter. Finrasp skallet av sitronen og press ut saften. Visp sammen helmelk, crème fraîche og melis til en jevn blanding. Hell av vannet fra gelatinplatene og smelt dem i 1 dl av appelsinsaften. Hell saft og skall av sitronen og resten av appelsinsaften i melkeblandingen under omrøring. Rør til slutt inn den avkjølte smeltede gelatinen under konstant omrøring. Hell blandingen over i kuvertformer og la de stå kjølig i noen timer til panna cottaen har stivnet.

Til pynt

Server med filetbåter av rosa grapefrukt, lime og appelsin.