Tiramisu
Oppskrift på den klassiske italienske desserten tiramisu. Tiramisu lages med søte fingerkjeks dynket med sterkvin og konjakk, mascarponekrem, sitronzest og kakaopulver.
Slik gjør du
Ostekrem
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 5 minutter.
Skill eggeplommene fra eggehvitene. Sett eggehvitene til side. Pisk eggedosis av eggeplommer og melis. Bland inn mascarponeost, konjakk og revet appelsin- og sitronskall.
Ta opp gelatinplatene og klem ut vannet. Smelt dem i kokende varmt vann og hell det i ostekremen under omrøring.
Stivpisk eggehvitene og vend dem forsiktig inn i ostekremen. Sett kaldt i 10 minutter.
Kjeks og kakao
Bland avkjølt kaffe med marsala- eller amarettovin.
Legg et lag med ostekrem i bunnen av et dessertglass eller en form med høye kanter. Dypp fingerkjeksene raskt i kaffen (de må ikke bli for bløte), og legg dem over kremen så de dekker hele flaten. Dryss over et tynt lag med kakao. Fortsett å legge lagvis på denne måten, og avslutt med krem øverst. Dryss et sjenerøst lag med bakekakao over til slutt.
Tips: Tiramisu kan du lage i porsjonsglass eller i en stor bolle.