Hjemmelaget ketchup

Hjemmelaget ketchup

Lett
over 60 min

Oppskrift på hjemmelaget ketchup som passer like godt til chips, pølser, pasta, burger som til ostesmørbrød.

Slik gjør du

Kutt løk, selleri og tomater i terninger. Kjør løk og selleri i en kjøkkenmaskin til den er finhakket. Varm oljen i en kjele, tilsett løk og selleri og la dette bløtgjøre seg på middels varme mens du rører. Tilsett hvitløk, og la småkoke i 5 min.

Tilsett krydderet og kok i ett minutt. Rør inn de øvrige ingrediensene og kok opp, la småkoke uten lokk i ca 1 time på lav varme til tomatene er most og væsken er redusert til det halve.

Kjøres i kjøkkenmaskin til en jevn purè og avkjøl. Ketchupen vil tykne litt når den blir kald, og bør oppbevares på et sterilt og tett glass i kjøleskapet.