Pizzadeig 24-timers fra Harald

Vanskelig

Slik lager du ekte napolitansk pizza som en ekte "Pizzaiolo". Med denne oppskriften på Caputo Pizzeria får du en smidig deig, som er enkel å jobbe med og god på smak.

Slik gjør du

Mål opp mengden ingredienser som skal benyttes. Bruk gjerne en digital kjøkkenvekt til dette formålet. Vi starter med å ha melet i bollen og smuldrer opp gjæren. Deretter tilsettes det kaldt vann (4-6 grader). Ha i litt og litt av vannet om gangen i, slik at deigen får absorbert vannet før du tilsetter mer. Hold igjen 0,3 dl av den totale væskemengden. Den skal tilsettes til slutt med saltet.

Kjør blandingen i kjøkkenmaskin med eltekroker på middels hastighet i ca 15 minutter til den er jevn og smidig. Deretter tilsetter vi saltet og siste delen av vannet, sammen med en spiseskje rødvinseddik. La deigen jobbe siste etappe i ca 5 min til alt vannet og saltet blir absorbert av deigen.

Når deigen er ferdig eltet, tas hele deigen ut av bollen. Ha litt olivenolje på hendene, da deigen kan være noe bløt i konsistensen. Kna deigen og form den som en ball. Ha deigen over i en lufttett boks eller bakebolle og la den heve 2 timer i romtemperatur, før den skal i kjøleskapet i 14 timer.

Del opp deigen i fire deigemner à 250g, forme disse som en ball før vi har de over på lufttette bokser eller bakebrett med folie over. Deigene skal heve i 8 timer.

Nå har deigene fått heve 14 timer i kjøleskap og 10 timer i romtemperatur. Vi benytter "Caputo Semola" som utbakingsmel, da dette melet egner seg godt og ikke klebrer seg til deigen. Begynn med å trykke ut deigen fra midten og ut i kantene. Gjenta prosessen og forsøke å strekke deigen ut i kantene.

Når deigen er strukket ut i ønsket størrelse, har vi på pizzasaus og fyll etter eget ønske. Her er det bare fantasien som setter grenser. Tips: Benytt osten "Fior di latte". Dette er en tørrere type mozzarella, laget på pasteurisert kumelk og som egner seg godt til pizza. Dette er min favoritt!

Steking. Har du ikke pizzaovn, frykt ikke. Sett ovnen på maks temperatur over/undervarme og la ovnen forvarme seg i 45-60 minutter. Bruk helst pizzastein eller pizzastål om du har dette. Benytt grillelementet mot slutten av stekingen for å få en ekstra sprø og gyllen skorpe. Her gjelder å følge med. Pizzaen er ferdig når skorpen har en brun farge og begynner å få antydninger til små sorte prikker.