Pizzadeig (10 timers)
Pizzadeig med 64% hydrasjon. Hydrasjon er mengden vann man tilfører deigen i prosent av total mengde mel. Oppskriften gir 4 deigemner à 250g.
Slik gjør du
Hevesyklus: 2 eller 4 timer hoveddeig (romtemperatur) 6 eller 8 timer i oppdelte deigemner (romtemperatur) Skal til sammen utgjøre 10-timers heving – velg det som passer ditt tidsskjema best.
Tilsett mel i en bolle, smuldre opp gjæren i melet og tilsett 3/4 deler av vannet. Start eltingen mens vannet tilsettes litt etter litt. Hver gang deigen har absorbert vannet, tilsetter du mer. Nå skal deigen elte i ca. 15 minutter.
Etter 15 minutter tilsetter du saltet og siste del av vannet. La deigen elte i 5-10 minutter til deigen er ferdig.
Tips: Lag deigen om morgenen og du er klar for å spise god pizza på kvelden.