Hjemmelaget pasta

Hjemmelaget pasta
Middels
40-60 min

Pasta smaker godt og ekstra god blir pastaen du lager selv.

Slik gjør du

Sikt melet i en liten haug på arbeidsbordet. Lag en fordypning midt i haugen og ha i salt, egg og olje. Bland ingrediensene sammen med en gaffel. Deretter knar du deigen i ca 5 minutter, til den blir sammenhengende, myk og smidig. Bruk hendene. Deigen må ikke føles tørr og om den klistrer seg til bordet eller hånden, tilsetter du litt mer hvetemel. Deigen skal være myk og elastisk, og ha "blankt" utseende. Sett deigen til side, og la den hvile minst 20 minutter før du kjevler den ut så tynt og jevnt som mulig.

Brett deigen i tre. Bruk en linjal og skjær ca. 1 cm brede bånd (tagliatelle) med en pizzatrinse. Du kan selvfølgelig også bruke en pastamaskin, dersom du har det.

Kok pastaen i fosskokende vann til den er ferdig. Vanligvis tar dette bare fire-fem minutter. Avhengig av størrelsen på pastaformen.

For å unngå at vannet koker over når du koker pasta, kan du legge en tresleiv tvers over kjelen. Den hindrer vannet i å renne utenfor.