Grønn peppersaus

Grønn peppersaus

Lett
20-40 min

Grønn peppersaus er en fyldig og delikat saus med god smak av pepper. Denne sausen passer perfekt til biff, karbonader, koteletter eller kylling. Dette er en oppskrift på hjemmelaget peppersaus fra bunn, laget slik ekte peppersaus skal være.

Slik gjør du

Stek biffene dine på vanlig måte i panna. Bruk stekepannen du brukte til biffene til å lage sausen i.

Tilsett paprika, sjalottløk og syltet grønn pepper og fres dette i stekefettet fra biffene. Du kan evt. Tilsette litt ekstra smør.

Om du vil kan du tilsette litt Cognac og flambere dette. La det brenne godt opp før du rister forsiktig på panne til falmende legger seg. Kok inn til nesten all væsken er borte.

Tilsett så okse/kalve kraft eller vann og buljongterning. Kok opp og tilsett crème fraîche og småkok til sausen tykner.

Smak til med sitronsaft og litt salt.

Så kan du legge biffene tilbake i sausen og gi et kort oppkok.