Fløtekarameller

Fløtekarameller
Lett
40-60 min

Deilige hjemmelagede fløtekarameller, tilsett smak etter egen lyst!

Slik gjør du

Kle en liten firkantet form med bakepapir. Varm opp smør, fløte, sukker, sirup og vaniljesukker over svak varme og rør til sukkeret er oppløst. La blandingen småkoke til noen dråper av massen får myk, karamellaktig konsistens når den dyppes i kaldt vann.

Har du temperaturmåler beregnet på varmt sukker kan du bruke denne.

Massen skal da være ca. 121 grader. TIPS: Du kan bestemme karamellens konsistens ved å enten ta den av før den blir 121 grader, eller ved å varme den ytterligere. Ved 120 grader vil du få en meget myk karamell. Ved 123 grader får du en hardere konsistens og ved 130 grader får du knekk.

Lager du myk karamell kan denne skjæres når den er avkjølt. Skal du ha fastere/hardere konsistens kan det lønne seg å markere bitene dypt i karamellen når den er rundt 45 grader.

TIPS: Ved å tilsette smak som bringebæressens, kaffe, peppermynteolje o.l. helt til slutt i kokeprosessen, får du litt annerledes karameller. Du kan også tilsette mandler, andre nøtter eller kokos når karamellen er ferdig kokt.