Kokosboller
Hjemmelagde kokosboller med marengs, kjeks og kokesjokolade.
Slik gjør du
Dekk en plate med bakepapir og legg 12-16 kjeks utover, avhengig av hvor høye kokosboller du ønsker. Husk at brettet må få plass i kjøleskapet. Gjør klar en sprøytepose med passe stor tyll (ende).
Pisk eggehvitene stive. Her er det viktig at alt utstyret er helt rent og ikke har rester av fett på seg, da vil det være vanskelig å få eggehvitene stive. Når massen er stiv og luftig tilsetter du sukkeret litt etter litt. Pisk til marengsen er blank og fast.
Mens eggehvitene piskes, bløtlegger du gelatinen i litt kaldt vann i ca 5 minutter. Klem ut vannet og løs den opp i 0,5 dl kokende varmt vann.
Hell gelatinen i marengsen mens den fortsatt piskes. Fra nå må du jobbe raskt, så ikke massen stivner.
Ha marengsen i en sprøytepose og sprøyt topper på hver av kjeksene. Sett dem til avkjøling i kjøleskap
Når kokosbollene er stive smelter du kokesjokolade og delfiafett over vannbad. Rør til du får en glatt masse. Avkjøl til det så vidt begynner å stivne. Plassér kokosbollene på en rist med bakepapir under. Bre sjokoladen over bollene med en skje og dryss jevnt med kokos over. Dunk godt i risten så overflødig sjokolade renner av.
Servér som snacks eller som dessert.