Nøttekonfekter (langpanne)

Nøttekonfekter (langpanne)
Lett
20-40 min

Lag en enkel eller dobbel porsjon med nøttekonfekter og sett i fryseren. De tiner nemlig raskt, og da har du alltids en liten konfekt å servere til uventede kaffegjester. De kan også oppbevares i en tett boks og har forholdsvis god holdbarhet.

Slik gjør du

1. Mal nøtter og sjokoladeruter litt grovt i en matprosessor. Ha i melis og bland alt sammen. Hell røren i en bakepapirkledd langpanne og stek på midterste rille i stekeovnen ved 175 °C i ca. 20 minutter.

2. Brekk sjokoladen i biter og smelt den sammen med smør i en kjele over forholdsvis svak varme. Ikke rør i sjokoladen før den er helt myk. Avkjøl litt og rør inn en sammenvispet eggeplomme for å få fyllet litt mykere.

3. Del over kaken på midten og legg bunnene sammen med fyllet i midten. Skjær opp kaken i små konfekter og oppbevar i en tett boks.

Vil du lage en dobbel porsjon? Stek to bunner uten å dele dem og lag dobbel porsjon sjokoladefyll som du brer over den ene bunnen og legger den andre bunnen på toppen.