Cultura

Cultura er en syrnet lettmelk med 1,5 % fett, som finnes i naturell og smaksatte varianter.

Cultura er høypasteurisert og syrnet med to aktive probiotiske melkesyrebakterier A- og B-melkesyrebakterier (Lactobacillus acidophiluskultur (A), Bifidobacterium bifidumkultur (B)). Disse bakteriene har evnen til å overleve i fordøyelseskanalen vår og bidrar med å opprettholde en levende bakterieflora, men ettersom årene går blir de færre og mange trenger derfor litt ekstra påfyll for å holde fordøyelsen i gang.

Kalde retter

Syrnet melk skiller seg ved oppvarming og brukes derfor i kalde retter eller til baking. Litt syrnet melk i vaffelrøren eller brøddeigen gir fin aroma.

Kartongen bør ristes før bruk. Cultura passer perfekt som tørstedrikk eller som et måltid – gjerne sammen med korn. Cultura har god virkning på fordøyelsessystemet.

God holdbarhet 

Syrnede melkeprodukter som Cultura har lengre holdbarhet enn søtmelk. Selv om sensorisk kvalitet (lukt, smak, konsistens) for disse vil endre seg etter utgått holdbarhet, vil det skje langsommere og endringene er ikke så markante som i søte melkeprodukter. Hvor lenge produktet holder akseptabel kvalitet henger sammen med både forhold i selve prosessen, råstoffets kvalitet og ikke minst kjølekjeden. Holdbarhetstiden for syrnede naturelle produkter er ca. 20 dager i uåpnet. Likevel vil produktene kunne ha god kvalitet flere dager utover holdbarhetsperioden, forutsatt riktig behandling og oppbevaring i uåpnet pakning.

 

Kilde: melk.no

Råvarer syrnet melk