Kaffetips - Kaffeskole del 3

Kaffe har den egenskapen at det samler mennesker verden over. Her kan du lære noen triks for å bli kongen eller dronningen av kaffeslabberaset.

Det finnes mengder av utstyr og spesialprodukter for "kaffekokker". Men husk at du kommer langt med det du allerede har på et vanlig kjøkken. En kaffepose, melk, sukker, kanel og litt sjokolade er et supert utgangspunkt for din egen meny. Her er noen uvurderlige ideer. 

Å lage kun én god kopp

Kok vann, finn frem filterholderen til kaffetrakteren din og plassere den oppå koppen. Sett i filteret og fyll på kaffe i riktig dosering. Hell deretter det kokende vannet forsiktig ned i filterholderen. Det går fort, og du får kun den ene gode koppen du har lyst på.

Varm opp melken

Varm eller kald melk i kaffen? Det er stor forskjell på smaken. Bruker du oppvarmet melk i kaffen får du en helt annen aroma. Både lett-, skummet- og helmelk duger. Og temperaturen på melken må ikke overstige 70° C. 

Slik lager du melkeskum

Du trenger ikke avansert spesialutstyr for å lage melkeskum.
Det finnes egne melke-skummere som du kan fylle melk i, varme opp og deretter presse et stempel hurtig opp og ned i helt til melken skummer. Det går også fint å bruke en vanlig visp i en kjele mens du varmer opp melken.

Hjemmelaget Cappuccino-krydder

De fleste har kanel og vanlig sukker på kjøkkenet. Lag en blanding, og strø litt på toppen av melkeskummet.  

Har du sjokolade?

Det smaker nydelig og ser lekkert ut med revet sjokolade på melkeskummet. Det eneste du trenger er et rivjern med finmasking og en sjokoladeplate.

Iskaffe

Elsker du smaken av kaffe kan du enkelt lage en avkjølende iskaffe. Fyll et høyt glass som rommer 2,5-3 dl med isbiter (6-8 stk) og hell på ca 1,5 dl helmelk eller lettmelk. Hell over en shot eller to med sterk espressoskaffe (evt. sterk trakterkaffe).