Kaffetyper - Kaffeskole del 2

Espresso, Latte, Cappuccino og Mocha er alle navn på ulike kaffetyper, men hva er det som skiller de?

Her kan du lære hva de ulike kaffedrikkene består av: 

Espresso
4 cl mørk konsentrert kaffe

Cappuccino
1 del espresso, 1 del varm melk og 1 del melkeskum

Caffé Latte
1 shot espresso blandet med varm melk. Serveres i glass

Caffé Mocca
Latte med sjokoladesaus

Cortado
1 shot espresso, fyll opp steamet melk. Serveres i espressokopp

Americano
1 shot espresso med varmt vann. Serveres i kaffekopp

Caffé Lungo
1 ”lang” espresso. serveres i kaffekopp

Macchiato
1 shot espresso med litt melkeskum. Serveres i espressokopp

Ristretto
1 ”kort” espresso – ca. 3 cl

Kaffeterminologi:

Enkel espresso - betegnelse for 1 shot, 4 cl espresso 
Dobbel espresso - betegnelse for 2 shot, 8 cl espresso 
Wet Cappuccino - en porsjon med høy andel varm melk
Dry Cappuccino - en porsjon med høy andel melkeskum
Da Vinci Latte/ Steamer - valgfri sirup med varm melk 
Skinny Latte/ Cappuccino - Latte/Cappuccino med lett-/skummet melk

 

Kilde: Joh. Johannson kaffe