Bakt Tine kremost med rabarbrakompott, kanel crumble og vaniljekesam
En smakfull og enkel dessert.
Slik gjør du
Bakt Tine Kremost
Kjør kremost, sukker, sitronjuice, zest og vaniljemarg glatt i en foodprosessor.
Legg gelatin i kaldt vann, og smelt med halvparten av melken. Den andre halv-parten av melken blandes med maizennaen. Tilsett blandingene i foodprosessoren med de andre ingrediensene. Tilsett egget.
Helles i en form og bakes i vannbad i ovnen i ca. 1 time ved 95C. Avkjøl kremen og kjøres glatt, la stå kaldt til den stivner før bruk.
Rabarbra kompott
Skrell rabarbraen og kutt av endene, skall og rester kokes med vann sukker og vaniljestang til en lake. Skjær rabarbraen i terninger på 5x5 mm. Sil laken og gi den et nytt oppkok sammen med rabarbraterningene (de skal være møre, men ikke kokes i stykker). Sil av laken, og reduser den 1/3. Tilsett oppbløtt gelatin, vend inn rabarbraterninger og avkjøles.
Kanelkjeks Crumble
Rør sukker, smør og honning luftig med en k-krok.Tilsett de tørre ingediensene og røres sammen til en kjeks smete. Helles utover brett med bakepapir og stekes ved 180C til den er gyllen, ca. 15 min. Avkjøles og knuses til crumble. Serveres med en klikk Tine vanilje Kesam.