Bananbrød og fikenkompott til ost

Bananbrød og fikenkompott til ost
Lett
40-60 min

Bananbrød er et søtt, litt seigt bakverk som passer godt til de salte ostene.

Slik gjør du

Bananbrød

Kjør skrelte bananer i food-prosessor sammen med sukker til en seig masse. Spe med et egg og en eggeplomme. Bland vekselsvis olje, melk, mel og bakepulver inn i massen til en jevn formkakemasse. Smør en brødform og strø den med hvetemel. Ha røren i formen og stek i ca. 25 min i 170°C. Avkjøl brødet på rist. Serveres i skiver. Bananbrød kan lages på forhånd, og holder seg flere måneder i frys.

Bananbrød egner seg godt som tilbehør til en ostetallerken bestående av Brie de Meaux, Taleggio, Chevre Saint Maure og Saint Agur sammen med bl.a fikenkompott eller Jacobs Utvalgte fiken og honning til ost.

Fikenkompott

Smelt og brun sukkeret til karamell i en kjele, ha i portvin, rødvin og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett tørket fiken. Kok videre med lokk i ca. 15 min. Kjør alt blender til marmelade. Avkjøles. Fikenkompott passer også godt til en rekke posteier og anderetter.