Bananbrød og fikenkompott til ost

Bananbrød og fikenkompott til ost

Lett
over 60 min

Perfekt til oster! Brødet er fruktig, søtt, saftig og harmonerer godt med det fete i osten. Og ikke minst er det en god måte til å gi nytt liv til overmodne mørke bananer. Jo mørkere, jo bedre!

Slik gjør du

1 stk bananbrød

Kjør skrelte bananer sammen med sukker og smør til en seig masse i food-prosessor eller bruk en stavmiker.

Tilsett resten av ingrediensene og kjør blandingen i to minutter til massen blir til en jevn formkakemasse.

Smør en brødform og ha røren i formen. Del en banan i to på langs og legg denne som pynt på toppen.

Stekes i ca. 45-60 minutter i 180°C. Avkjøl brødet på rist. Serveres i skiver.

Bananbrød kan lages på forhånd, og holder seg flere måneder i frys.

Fikenkompott

Smelt og brun sukkeret til karamell i en kjele, ha i portvin, rødvin og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett tørket fiken. Kok videre med lokk i ca. 15 min. Kjør alt blender til marmelade. Avkjøles. Fikenkompott passer også godt til en rekke posteier og anderetter.