Ostefat til jul

Ostefat til jul

Lett
under 20 min

Vi har valgt ut fem oster som du kan glede deg litt ekstra til å få oppleve. De egner seg perfekt på et hvert julebord og kan nytes med en rekke tilbehør. Skal du servere osten som forrett beregner du 50 - 75 gram per person, til dessert: 75 - 100 gram per person og ostebord/ostefat: ca. 200 gram per person.

Slik gjør du

Komponér ostefatet etter hvor mange gjester du venter til bords. Ost passer enten du vil servere det som lunsj, forrett, dessert eller dandere et stort ostefat.

Som tilbehør er hjemmelaget gløggsirup (se oppskrift under) godt til Solglad, Ostegårdens chiligele til Firkantet Brie, Solbærmarmelade eller solbærgele til Kraftkar, sitrusfrukt, appelsinkompott og brente mandler til Bufar og bananskiver, flatbrød, ferske fiken og kransekake uten melis til Huldeosten.

Hjemmelaget gløggsirup

Kok opp vann, presset appelsinjuice og sukker. Tilsett knuste kardemommekapsler, hele nellik, kanelstang og ingefær i tynne skiver etter smak. Småkok blandingen ned til en sirup, ca. 35-40 minutter. Sirupen helles over osten før servering.