Ostetallerken

Ostetallerken

Lett
40-60 min

Ostetallerken kan serveres både som forrett, mellomrett eller dessert. Her har vi lagt opp en tallerken med hvitkittosten Brie de Meaux, den grottelagrede rødkittosten Taleggio, Chèvre Saint Maure og til slutt blåmuggosten St. Agur. For best smaksopplevelse anbefaler vi å spise ostene i nevnte rekkefølge. Ha hjemmelaget bananbrød og fikenkompott som tilbehør.

Slik gjør du

4 oster

Beregn ca. 50-75 gram ost per person.

Bananbrød

Kjør skrelte bananer i food-prosessor sammen med sukker til en seig masse. Spe med et egg og en eggeplomme. Bland vekselsvis olje, melk, mel og bakepulver inn i massen til en jevn formkakemasse. Smør en brødform og strø den med hvetemel. Ha røren i formen og stek i ca. 25 min i 170°C. Avkjøl brødet på rist. Serveres i skiver. Bananbrød kan lages på forhånd, og holder seg flere måneder i frys.

Fikenkompott

Smelt og brun sukkeret til karamell i en kjele, ha i portvin, rødvin og sitronsaft. Kok til karamellen løser seg opp. Tilsett tørket fiken. Kok videre med lokk i ca. 15 min. Kjør alt blender til marmelade. Avkjøles. Fikenkompott passer også godt til en rekke posteier og anderetter.